Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Τα 11 καλύτερα(;) apps της Apple για νοσηλευτές
Έντεκα εφαρμογές (apps) για smartphone και tablet συσκευές, οι οποίες σχεδιάστηκαν και προορίζονται για νοσηλευτές, έχει προσθέσει η Apple στη λίστα του ηλεκτρονικού της καταστήματος iTunes.

Σημειώνεται ότι οι περισσότερες από αυτές βρίσκονται και παραμένουν στη συγκεκριμένη λίστα ως οι κορυφαίες, τουλάχιστον από την πρώτη φόρα που ξεκίνησε την κατανομή της για τους επαγγελματίες υγείας.

Nursing Central
Το Nursing Central βοηθά τους νοσηλευτές και τους μαθητευόμενους να βρίσκουν αναλυτικές πληροφορίες για τις ασθένειες, τις εξετάσεις, τα φάρμακα και τις διαδικασίες. Συγκεκριμένα, ο χρήστης έχει πρόσβαση σε μια βάση δεδομένων 5 χιλιάδων φαρμάκων που ενημερώνεται αυτόματα, μπορεί να βρίσκει ορισμούς σε ένα λεξικό από 65 χιλιάδες λήμματα, ερμηνείες για εκατοντάδες εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις, καθώς και να ενημερωθεί για τα νεώτερα δεδομένα που αφορούν τις ασθένειες. Επιπλέον, μπορεί να εγγραφεί σε ενημερώσεις από επιστημονικά έντυπα και να αναζητήσει όλη τη βάση δεδομένων της ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης MEDLINE/PubMed απευθείας από μια κινητή συσκευή.

NurseTabs: Fundamentals
Η εφαρμογή αυτή δίνει τη δυνατότητα στους αρχάριους νοσηλευτές και στους φοιτητές να αποκτήσουν πρόσβαση σε περισσότερες από 120 δεξιότητες και διαδικασίες, χωριζόμενες ανά θεματικές περιοχές που αποκομίζονται από τα θεμελιώδη μαθήματα τη Νοσηλευτικής. Μόλις ο χρήστης επιλέγει τη διαδικασία, παρουσιάζεται ο απαραίτητος εξοπλισμός καθώς και βήμα-προς-βήμα οδηγίες για την ασφαλή εκτέλεσή της.
PatientTouch
Το PatientTouch, μέσω του συστήματος του, δίνει τη δυνατότητα συντονισμού των συνεργατών, των διαδικασιών και των δεδομένων σε πραγματικό χρόνο. Μπορεί να συνδέει τους γιατρούς με τους ασθενείς τους, την ομάδα φροντίδας και τις υπάρχουσες υποδομές ηλεκτρονικών ιατρικών δεδομένων, προβάλλοντας τη ροή εργασίας, τις επικοινωνίες που γίνονται σε κλινικό επίπεδο, καθώς και ενδεχόμενες παρεμβάσεις στη φροντίδα των ασθενών.
Voalte One
Το Voalte One σχεδιάστηκε για να αποτελέσει μια ενοποιημένη λύση επικοινωνίας, επιτρέποντας τηλεφωνικές κλήσεις σε όλο το σύστημα VoIP του νοσοκομείου, την αποστολή γραπτών μηνυμάτων μέσω των καταλόγων των χρηστών, καθώς και εύκολη διαχείριση προειδοποιήσεων. Το όνομα της εταιρίας που ανέπτυξε την εφαρμογή αναφέρεται στα βασικά χαρακτηριστικά του προϊόντος της: voice (φωνή), alarms (ειδοποιήσεις), texts (γραπτά μηνύματα) – vo-al-te.
The Merck Manuals
Το Merck Manuals (εγχειρίδια) παρέχει πληροφορίες σχετικά με τη διαχείριση νόσων. Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να την χρησιμοποιήσει μόνη της ή να τη συνδυάσει με ένα ακόμη εγχειρίδιο για συμπτώματα και έναν οδηγό για φάρμακα.
NurseTabs: Medsurge
Αυτή η εφαρμογή επιτρέπει σε αρχάριους νοσηλευτές και φοιτητές να αναζητήσουν δεδομένα για περισσότερες από 340 συχνές ασθένειες και διαταραχές. Όταν ο χρήστης επιλέγει την ασθένεια, προβάλλονται στοιχεία σχετικά με αυτήν καθώς και μια προσέγγιση στη διαδικασία της νοσηλευτικής φροντίδας της. Παρέχονται απλές εξηγήσεις για το τι είναι κάθε μία από τις ασθένειες καθώς και τα κοινά συμπεράσματα που συνδέονται με την εκάστοτε περίπτωση.
Lab Values Reference
Το Lab Values Reference παρέχει συνοπτικά δεδομένα σχετικά με τις 375 πιο συχνά εκτελούμενες εργαστηριακές εξετάσεις. Το σύστημα περιήγησής της προβάλει τα ευρήματα, τις ενδείξεις, τα αποτελέσματα των εξετάσεων και την εξήγησή τους, καθώς και την κλινική τους σημασία.
NCSBN Learning Extension Medication Flashcards
Η εφαρμογή αυτή σχεδιάστηκε για να βοηθήσει τους νέους νοσηλευτές στην προετοιμασία των εξετάσεων για λήψη πιστοποίησης (NCLEX). Ο χρήστης μπορεί να μελετήσει μια βάση δεδομένων από χιλιάδες φάρμακα, ανά κατηγορία, με όλες τις κοινές δράσεις και τα αποτελέσματά τους.
Medigram
Το Medigram σχεδιάστηκε για να αντικαταστήσει τον παραδοσιακό βομβητή. Με τη δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων, σκοπός του είναι να βελτιώσει τις επικοινωνίες και το συντονισμό των εργαζομένων στο νοσοκομειακό περιβάλλον.
Shots
Η εφαρμογή αυτή αποτελεί μια ψηφιακή πηγή αναφοράς για εμβολιασμούς. Παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον εμβολιασμό, χρονοδιαγράμματα εμβολίων του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) και περιλαμβάνει γραφήματα, εικόνες και σχόλια. Παρέχει τις βασικές πληροφορίες για κάθε εμβόλιο, τις ενδείξεις υψηλού κινδύνου, τις παρενέργειες και τις αντενδείξεις, την επιδημιολογία, καθώς και τα ονόματα των εταιριών.
Lexicomp
Το Lexicomp αποτελεί μια κινητή πηγή πληροφοριών σχετικά με φάρμακα και κλινικά δεδομένα για νοσηλευτές, φαρμακοποιούς, γιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου