Σάββατο 25 Μαΐου 2013

ΗΠΑ: Το 74% των γιατρών χρησιμοποιούν smartphone για επαγγελματικούς σκοπούς

Το 74% των γιατρών στις Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούν smartphone για επαγγελματικούς σκοπούς, σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποίησε η Kantar Media του ομίλου διαφημιστικών εταιριών WPP.

Ειδικότερα, μια δημοσκόπηση από περισσότερους από 3.000 γιατρούς που αντιπροσωπεύουν 21 ειδικότητες, διαπίστωσε ακόμη ότι το ποσοστό αυτό αντιστοιχούσε στο 68% το 2012 και στο 64% το 2011. Επιπλέον, το 38% των γιατρών δήλωσαν ότι χρησιμοποιούν και smartphone και tablet συσκευές για επαγγελματικούς λόγους.

Όσον αφορά το πως τα χρησιμοποιούν, η Kantar Media αναφέρει ότι το 43% αναζητά αναφορές για φάρμακα, ποσοστό το οποίο αυξήθηκε κατά 13% σε σύγκριση με το 2012. Η έρευνα επίσης διαπίστωσε ότι το 39% των ερωτηθέντων γιατρών δήλωσαν ότι χρησιμοποιούν smartphone για να βρίσκουν και να εκτελούν κλινικούς υπολογισμούς, η οποία αποτέλεσε 4% αύξηση σε σχέση με πέρυσι. Τέλος, περίπου το 31% του συνόλου είπαν ότι λάμβαναν αποφάσεις συνταγογράφησης από το smartphone τους, χρήση η οποία αυξήθηκε κατά 21% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Σημειώνεται ότι η εταιρία ερευνών αγοράς στον τομέα της υγείας, Manhattan Research ανακοίνωσε πρόσφατα τα αποτελέσματα από την ετήσια έρευνά της για τις τάσεις στην υιοθέτηση της τεχνολογίας από τους γιατρούς. Από αυτήν προέκυψε ότι το 72% των γιατρών στις ΗΠΑ χρησιμοποιούν tablet για επαγγελματικούς σκοπούς, το οποίο αποτελεί αύξηση περίπου 30% σε σύγκριση με το 2011. Επιπλέον, διαπίστωσε ότι η πιο δημοφιλής εφαρμογή για αυτούς είναι το Epocrates.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου