Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Δωρεάν υπηρεσίες υποστήριξης σε νέες μητέρες μέσω κινητού

Υπηρεσία υποστήριξης για τις εγκύους μέσω κινητού τηλεφώνου παρέχει ο διεθνής οργανισμός Mobile Alliance for Maternal Action (MAMA). Με βασική ιδέα τη δωρεάν παροχή πληροφοριών σε σύντομα νέες μητέρες, κύριος στόχος του εγχειρήματος είναι η υποστήριξη των οικογενειών χαμηλού εισοδήματος.

Συγκεκριμένα, η Ινδία το 2008 είχε τους περισσότερους σχετικούς με την εγκυμοσύνη θανάτους από κάθε άλλη χώρα, σύμφωνα με την Ινδική κυβέρνηση. Ο MAMA εργάζεται με μητέρες και οικογένειες στην Ινδία, καθώς και στο Μπανγκλαντές και τη Νότια Αφρική, όπου υπάρχει μεγάλο ποσοστό χρήσης κινητών τηλεφώνων, στέλνοντας σημαντικές πληροφορίες μέσω SMS ή και φωνητικών μηνυμάτων (δείγμα). Οι χώρες αυτές έχουν τη δυνατότητα να διασυνδέσουν το έργο του MAMA με άλλες σχετικές υπηρεσίες όπως μεταφορά για έκτακτη ανάγκη, αλλά και υπενθυμίσεις σχετικά με την υγεία.

“Συλλέγουμε και στέλνουμε ιδέες και σημαντικές λεπτομέρειες μέσω των μηνυμάτων κάθε εβδομάδα, ενημερώνοντας τις μητέρες για το πως το μωρό τους μεγαλώνει και αναπτύσσοντας έτσι μια συναισθηματική σχέση”, αναφέρει η διεθνής κοινότητα.

Ο MAMA Ιδρύθηκε και ξεκίνησε το έργο της από τον Μάιο του 2011 από το U.S. Agency for International Development και τη φαρμακευτική εταιρία Johnson & Johnson, ενώ συνεργάτες της οι εταιρίες Baby Center, mHealth Alliance και το United Nations Foundation.

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Hillary Clinton σε ομιλία της δήλωσε πως “είναι συναρπαστικό το γεγονός ότι δημιουργήθηκε αυτή η συνεργασία”, καθώς όπως επεσήμανε, κάθε χρόνο περίπου 360.000 γυναίκες παγκοσμίως δεν επιβιώνουν από την γέννα, ενώ 4 εκατομμύρια μωρά πεθαίνουν κατά τη γέννηση τους ή μερικές εβδομάδες αργότερα – οι περισσότεροι από αυτούς τους θανάτους μπορούν να αποτραπούν.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου