Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Έλεγχος φαρμάκων με το κινητό

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του ΕΟΠΥΥ βρήκαν μετά από σχετική καταγγελία σε κεντρικό φαρμακείο
της πρωτεύουσας, στην οδό Λυκούργου, αμέτρητα πλαστά φάρμακα για τη στυτική δυσλειτουργία. Τα κατάσχεσαν και ήδη έχει αποσταλεί δείγμα προς χημικό έλεγχο.
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Μάριος Σαλμάς, ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα θα είναι διαθέσιμες ειδικές εφαρμογές για έξυπνα κινητά και για το διαδίκτυο, ώστε οι πολίτες να μπορούν μόνοι τους να ελέγχουν αν ένα σκεύασμα είναι πλαστό.
Σε ότι αφορά τη φαρμακευτική δαπάνη ο αναπληρωτής υπουργός υποστήριξε ότι βρισκόμαστε μέσα στο στόχο μας το πρώτο πεντάμηνο καθώς η δαπάνη με βάση τις εκτιμήσεις δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 2,4 δις ευρώ που έχει ορίσει και η τρόικα και τα οφέλη θα μεταφερθούν στους ασθενείς.
Ένα νέου τύπου κουπόνι θα φέρουν από τη Δευτέρα τα φάρμακα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά.
Θα φέρει υδατογράφημα, ώστε να διαπιστώνεται εάν είναι γνήσιο. Το επόμενο βήμα είναι να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο, ώστε να ελέγχεται από τους πολίτες μέσω «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων!
Ο κ. Σαλμάς τόνισε ότι -εκτός από τον αριθμό παρτίδας- οι συσκευασίες θα περιέχουν και έναν μοναδιαίο αριθμό, ώστε να παρακολουθείται η πορεία του φαρμάκου.  Στην περίπτωση που εξαχθεί, δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί το κουπόνι του σε κανένα Ταμείο.
«Από το μέτρο θα προκύψει όφελος εκατοντάδων εκατομμυρίων και μέρος του οφέλους θα επιστραφεί στο ελληνικό λαό», τόνισε ο κ. Σαλμάς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου