Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Epocrates: Το δημοφιλέστερο app για τους γιατρούς στις ΗΠΑ


Η πιο δημοφιλής εφαρμογή (app) για συσκευές smartphone και tablet μεταξύ των γιατρών στις ΗΠΑ αναδεικνύεται το Epocrates, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα της Manhattan Research.

To Epocrates διατίθεται από την πάροχο υπηρεσιών cloud, athenahealth και παρέχει περιεχόμενο κλινικού ενδιαφέροντος για τους γιατρούς, εργαλεία πρακτικής, καθώς και υποστήριξη στο σημείο της φροντίδας.


Όσον αφορά τα ευρήματα, η εταιρία ερευνών αγοράς του χώρου της υγείας μελέτησε την υιοθέτηση και τον τρόπο χρήσης των τεχνολογιών από 2.950 γιατρούς στις Ηνωμένες Πολιτείες διαπιστώνοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Το Epocrates χρησιμοποιούν το 70% εκείνων που έχουν smartphone και το 50% που έχουν tablet.
Το 34% των γιατρών που λειτουργούν την εφαρμογή μέσω smartphone, τη χρησιμοποιούν τρεις με τέσσερις φορές τη μέρα – 20% αύξηση από το 2012.
Οι αναφορές σε φάρμακα παραμένει η σημαντικότερη λειτουργία της εφαρμογής για τους γιατρούς.
Ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της athenahealth, Johnathan Bush τόνισε ότι η εφαρμογή βρίσκεται συνεχώς σε ανάπτυξη προκειμένου να ενισχυθεί η ισχυρή της θέση στην υπηρεσία των γιατρών. “Το Epocrates είναι μια σταθερά στον τομέα της υγείας – κατ’ επανάληψη το κορυφαίο app για τις συσκευές των γιατρών – που δεν μπορεί να παραβλεφθεί όταν εξετάζουμε το μέλλον της κινητής υγείας (mHealth) και τα άλματα που θα γίνουν στη συνδεσιμότητα και το συντονισμό της περίθαλψης για τα επόμενα χρόνια”, πρόσθεσε.

“Το Epocrates είναι εξαιρετικά χρήσιμο για την εκμάθηση νέων φαρμάκων, των πιθανών ανεπιθύμητων ενεργειών, καθώς και τον έλεγχο αλληλεπιδράσεων με άλλα φάρμακα”, δήλωσε ο δρ. Daniel Clearfield από το Fort Worth της πολιτείας του Texas, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας.

Το παρακάτω βίντεο περιγράφει τη λειτουργία της εφαρμογής

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=z8j-rNGo-E8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου