Σάββατο 25 Μαΐου 2013

HealthTap: Προς παγκόσμια επέκταση το δωρεάν δίκτυο συμβουλών υγείας


Την επέκταση των υπηρεσιών της σε παγκόσμιο επίπεδο ανακοίνωσε η δημοφιλής στο εξωτερικό ψηφιακή πλατφόρμα HealthTap, που συνδέει δωρεάν εκατομμύρια κόσμο με ένα δίκτυο από περισσότερους από 38 χιλιάδες πιστοποιημένους γιατρούς.

Οι χρήστες μπορούν ανώνυμα μέσω της ιστοσελίδας της (healthtap.com) να θέσουν ερωτήσεις σχετικά με την υγεία τους, τις οποίες οι διαθέσιμοι γιατροί καλούνται να απαντήσουν. Τα στοιχεία των γιατρών εμφανίζονται με τον τρόπο που ισχύει στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, έτσι ώστε απαντώντας σε μια ερώτηση να διαμορφώνεται η φήμη τους. Οι συνάδελφοί τους έχουν τη δυνατότητα να συμφωνήσουν, να προσθέσουν περισσότερες πληροφορίες ή και να σχολιάσουν τις απαντήσεις, ενώ επιπλέον οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν τις ενημερώσεις και τις απαντήσεις των γιατρών που θα επιλέξουν.

Τα σχέδια για επέκταση ανακοινώθηκαν πρόσφατα από την HealthTap, καθώς έλαβε χρηματοδότηση ύψους 24 εκατομμυρίων δολαρίων από την εταιρία παροχής επιχειρηματικών κεφαλαίων Khosla Ventures. Στόχος της είναι να προσλάβει επιπλέον προσωπικό, να επεκτείνει περισσότερο τις υπηρεσίες της μέσω του διαδικτύου, των κινητών τηλεφώνων και των ταμπλέτων, καθώς και να επιταχύνει την ανάπτυξή της.

“Η HealthTap έχει γίνει η μεγαλύτερη ψηφιακή πλατφόρμα όπου συμμετέχουν γιατροί και χρήστες, δημιουργώντας μια μαζική αλλαγή στο πως οι άνθρωποι επικοινωνούν με τους γιατρούς και έχουν πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη”, δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της HealthTap, Ron Gutman. “Η νέα επένδυση και η σχέση μας με την Khosla Ventures θα μας βοηθήσει να αξιοποιήσουμε και να αναπτύξουμε αυτό το οποίο έχει γίνει το νέο πρότυπο πληροφοριών για την υγεία και την περίθαλψη”, πρόσθεσε.

Ξεκινώντας από το 2010, η εταιρία μέχρι σήμερα έχει απαντήσει σε περισσότερες από 740 εκατομμύρια ερωτήσεις και έχει λάβει περισσότερα από 5.800 μηνύματα από χρήστες που αναφέρουν ότι το HealthTap τους έσωσε τη ζωή. Τα στοιχεία αυτά εμφανίζει στην ιστοσελίδας της η καταμέτρηση που πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο.

“Το μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης βρίσκεται στη συμβολή των ψηφιακών δεδομένων, των έξυπνων αλγόριθμων και των απλοϊκών συστημάτων περιήγησης που θα διευρύνουν τις γνώσεις των γιατρών μας”, δήλωσε ο ιδρυτής της Khosla Ventures, Vinod Khosla.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου