Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Εκπαιδευτικό portal Βιοστατιστικής για επιστήμονες υγείας


Ένα εκπαιδευτικό εργαλείο για την κοινότητα των επιστημόνων υγείας αποτελεί η ελληνική ιστοσελίδα www.Learn-Biostatistics.gr, η οποία παρέχει υλικό που αφορά τη βιοστατιστική – την εφαρμογή δηλαδή των στατιστικών μεθόδων στη βιολογία και την ιατρική.

Όπως αναφέρεται στο portal, τόσο η ιατρική στατιστική όσο και η βιοστατιστική αποτελούν ζωτικό μέρος της επιστήμης της ιατρικής και της βιολογίας και βρίσκονται στο επίκεντρο του σχεδιασμού, της ανάλυσης και ερμηνείας των ερευνητικών μελετών σε αυτούς τους τομείς. Η εφαρμογή τους στη διεξαγωγή των κλινικών δοκιμών των νέων θεραπειών, αναγνωρίζεται ως ύψιστης σημασίας. Επιπλέον, ιδιαίτερος είναι ο ρόλος τους κατά τη σύσταση των γενικών και περιβαλλοντικών αιτιών μιας ασθένειας (επιδημιολογία).

Η παρακολούθηση του εκπαιδευτικού υλικού του portal δεν απαιτεί εξειδικευμένες μαθηματικές γνώσεις και επιτρέπει στον επιστήμονα της υγείας να εφαρμόσει ακόμα και την πιο προηγμένη στατιστική ανάλυση σε κάποιο από τα δημοφιλέστερα πακέτα λογισμικού.

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας ανανεώνεται και εμπλουτίζεται ανά διαστήματα, ενώ ακόμη συμπεριλαμβάνονται βασικές πληροφορίες για τις περισσότερες από τις στατιστικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην ιατρική και τη φαρμακευτική αλλά και θεματολογία σχετική με το σχεδιασμό κλινικών δοκιμών.

Κατόπιν εγγραφής, ο ενδιαφερόμενος έχει επιπλέον τη δυνατότητα ανάγνωσης του έντυπου εκπαιδευτικού υλικού καθώς και την παρακολούθηση του σε μορφή πολυμέσων (multimedia). Σημειώνεται ότι η εγγραφή, η ενεργοποίηση του λογαριασμού και η χρήση του εκπαιδευτικού υλικού είναι δωρεάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου