Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Smart Patients: Διαδικτυακή κοινότητα ασθενών με καρκίνο

Τη δυνατότητα κοινωνικής δικτύωσης των ασθενών με καρκίνο με τους φροντιστές τους, παρέχει η νεοφυής εταιρία Smart Patients μέσω της ομώνυμης διαδικτυακής της πλατφόρμας.

Η λειτουργία της ξεκίνησε επίσημα στις 18 Απριλίου 2013, έπειτα από την παρουσίασή της που έγινε στο συνέδριο TEDMED 2013 στην Ουάσινγκτον από τον ιδρυτή της εταιρίας και πρώην στέλεχος της Google Roni Zeiger.


“Σκοπός μας μέσω της Smart Patients είναι να βοηθήσουμε τους ασθενείς με καρκίνο να λάβουν καλύτερη περίθαλψη με το να αλληλο-μαθαίνουν στα πλαίσια μιας διαδικτυακής κοινότητας [που παρέχει] τεχνολογίες κοινωνικής δικτύωσης και αναζήτησης. Πιστεύουμε ότι οι ασθενείς είναι η λιγότερο χρησιμοποιούμενη πηγή πληροφοριών στον τομέα της υγείας. Έχουμε παρακολουθήσει ασθενείς να γίνονται εμπειρογνώμονες σχετικά με τη νόσο τους – και βλέπουμε ότι η γνώση τους βελτιώνει τις υπηρεσίες φροντίδας που λαμβάνουν”, αναφέρει η εταιρία σε ανακοίνωσή της.

Κατόπιν εγγραφής στην ιστοσελίδα η online κοινότητα μπορεί να επικοινωνεί και να ενημερώνεται για την εξέλιξη των θεραπειών, των κλινικών δοκιμών και των πρόσφατων επιστημονικών δεδομένων που αφορούν τη συγκεκριμένη πάθηση.

Σε σύγκριση με τις υπόλοιπες πλατφόρμες ο κ. Zeiger δήλωσε ότι η Smart Patients διαφέρει στο ότι διαθέτει μια μηχανή αναζήτησης κλινικών ερευνών, τα αποτελέσματα των οποίων συζητούν πολύ συχνά οι ασθενείς.

Όσον αφορά την προστασία προσωπικών δεδομένων, η Smart Patients τονίζει ότι αποτελεί βασικό μέρος της λειτουργίας της και παρέχει συμβουλές μέσω της ιστοσελίδας της για το πως μπορούν οι ίδιοι οι χρήστες να αποφύγουν ενδεχόμενους κινδύνους.

Στο παρακάτω βίντεο ο Roni Zeiger μιλάει για τη δημιουργία της εταιρίας:
http://www.pmjournal.gr/2013/05/smart-patients-online-community-patients-cancer/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου