Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Streaming Well: Εκπαιδευτικά βίντεο για ασθενείς και γιατρούς
Ποτέ δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα έφτανε η εποχή που θα είχαμε τη δυνατότητα να ελέγχουμε την υγεία μας από το σπίτι. Στην Ελλάδα βρισκόμαστε σε πρώιμο στάδιο χωρίς όμως να σημαίνει ότι δεν γίνονται προσπάθειες που στηρίζονται σε ιδιωτικές πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση της παροχής υγείας.

Τι θα λέγατε τώρα αν σας παρουσιάζαμε μια πλατφόρμα στην οποία μπορείτε να βρείτε, είτε είστε ασθενής είτε γιατρός, χιλιάδες εκπαιδευτικά videos για θέματα υγείας;

Το Streaming Well είναι ένα ψηφιακός εκδότης υγείας που απευθύνεται σε εκατομμύρια ασθενείς και επαγγελματίες υγείας σε όλο τον κόσμο. Βασική του δραστηριότητα είναι η παραγωγή και δημοσίευση τεκμηριωμένων -evidence based- εκπαιδευτικών βίντεο τα οποία διατίθενται σε πολλές γλώσσες και βοηθούν στην εκπαίδευση των ασθενών και την ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας.

Οι ασθενείς ζητούν όλο και περισσότερες πηγές ενημέρωσης και εκπαιδευτικά εργαλεία ώστε να είναι σε θέση να κατανοήσουν καλύτερα και να διαχειριστούν την κατάστασή τους. Η πλατφόρμα Streaming Well δίνει πρόσβαση σε ανεπανάληπτη πληθώρα πληροφοριών, βοηθώντας τους ενεργητικούς ασθενείς να αποκομίσουν τις αναγκαίες γι’ αυτούς γνώσεις σχετικά με τα θέματα υγείας που τους απασχολούν. Η αλληλεπίδραση μεταξύ γιατρών και ασθενών τους βοηθά να μάθουν ο ένας από το άλλο.

Ο πληθυσμός των e-patients αυξάνεται συνεχώς καθώς πολλοί είναι αυτοί που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να ενημερώνονται για τις θεραπείες και τα προβλήματα υγείας τους, αναζητούν καλά νοσοκομεία και κλινικές, συζητούν με άλλους ασθενείς για τις αποδόσεις των γιατρών τους και μοιράζονται τις εμπειρίες τους, είτε ευχάριστες είτε δυσάρεστες.

Στο Streaming Well Δεν θα βρείτε περιεχόμενο από μη επαγγελματίες υγείας καθώς η Streaming Well συνεργάζεται με αξιόπιστους εκδότες υγεία και ειδικούς γιατρούς, online και offline, ενώ παράλληλα εγγυάται ότι το περιεχόμενό είναι από ειδικευμένο προσωπικό. Η αναζήτηση γίνεται πολύ εύκολα καθώς στην αρχική σελίδα μπορείτε να βρείτε όλες τις ασθενείς σε αλφαβητική σειρά ενώ αν δεν γνωρίζεται καλά την αγγλική γλώσσα επιλέξτε αυτή που γνωρίζεται καλύτερα.

Το κάθε video συνοδεύεται από ενημερωτικό κείμενο το οποίο περιλαμβάνει βασικές πληροφορίες για την κάθε νόσο και για να είστε σίγουροι για την αξιοπιστία της είδησης στο τέλος κάθε κειμένου, είναι καταχωρημένη η αρχική πηγή που παρουσιάζει τις πληροφορίες.

Δεν χρειάζεται να πληρώσετε, δεν χρειάζεται να καταχωρίσετε τα στοιχεία σας εκτός και αν επιθυμείτε καθημερινή πληροφόρηση μέσω των δελτίων τύπου του Streaming Well . Ο Chief Executive Officer Streaming Well, Francis Namouk, μίλησε στο Pharmaphorum για τον τρόπο με τον οποίο η πλατφόρμα συνεργάζεται με την ιατρική κοινότητα και τους ασθενείς, παρέχοντας τους εκπαιδευτικά videos και συμβουλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου