Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Συμφωνία Merck Serono-Quintiles σε επίπεδο έρευνας και ανάπτυξης

Νέα πενταετή συμφωνία κλινικής ανάπτυξης ανακοίνωσαν πρόσφατα η βιοφαρμακευτική εταιρία Merck Serono και η εταιρία υπηρεσιών κλινικών ερευνών Quintiles.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η στρατηγική αυτή συνεργασία αποτελεί την πρώτη στο είδος της μεταξύ ανάλογων φορέων, δημιουργώντας μια ολοκληρωμένη διαδικασία που ενσωματώνει την τεχνογνωσία και την εμπειρία από δύο οργανώσεις σε ένα ενιαίο παράγοντα κλινικής ανάπτυξης.

Στόχος είναι να επισπεύσει η παράδοση νέων θεραπευτικών επιλογών για τους ασθενείς με υψηλή ιατρική ανάγκη από όλους τους κεντρικούς τομείς έρευνας της Merck Serono όπως η νευρολογία, η ογκολογία, η ανοσο-ογκολογία και η ανοσολογία. Επιπλέον, αποσκοπεί στη βελτιστοποίηση της παραγωγικότητας, σχεδιασμό και την εκτέλεση των μελετών με έμφαση στην ποιότητα, την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα.

Βάσει της συμφωνίας, η Merck Serono θα διαμορφώσει και θα οδηγήσει τη στρατηγική των κλινικών αναπτυξιακών προγραμμάτων της, ενώ η Quintiles θα διευθύνει το σχεδιασμό και την εκτέλεση των κλινικών δοκιμών. Επιπλέον, η Quintiles θα αποτελέσει βασικό παράγοντα στο μελλοντικό σχεδιασμό κλινικών δραστηριοτήτων της Merck Serono. Με την ιδιότητα αυτή θα επικεντρωθεί στην παροχή λύσεων υψηλής απόδοσης με βάση το βελτιστοποιημένο της σχεδιασμό κλινικών δοκιμών.


“Με το συνδυασμό των δυνατοτήτων της Merck Serono και της Quintiles, δημιουργούμε ένα νέο μοντέλο στην κλινική ανάπτυξη που θα αξιοποιήσει τις γνώσεις και τις ιδέες των δύο εταιριών”, δήλωσε η Annalisa Jenkins, εκτελεστική αντιπρόεδρος και επικεφαλής του τμήματος Ανάπτυξης και Ιατρικής της Merck Serono. “Πρόκειται για μια καινοτόμο και μοναδική συνεργασία που θα βοηθήσει στη μετάφραση της υψηλότερης ποιότητας της επιστήμης όσον αφορά την αποδοτικότητα και την ευελιξία σε όλες τις κλινικές δοκιμές μας, ενισχύοντας παράλληλα την ανταγωνιστική μας θέση σε ένα όλο και πιο δύσκολο περιβάλλον κλινικής ανάπτυξης φαρμάκων”.

Σημειώνεται ότι η Quintiles θα είναι ο μοναδικός κύριος προμηθευτής εξωτερικής ανάθεσης των υπηρεσιών κλινικής ανάπτυξης της Merck Serono για τα παγκόσμια κλινικά προγράμματά της. Η συμφωνία θα καλύπτει όλο το φάσμα της κλινικής ανάπτυξης, από τη φάση Ι μέχρι και μετά την έγκριση για την προώθηση των προϊόντων. Αυτό θα επιτρέψει επίσης τη Merck Serono να επεκτείνει την πρόσβασή της σε παγκόσμιο επίπεδο με την αξιοποίηση της τοπικής τεχνογνωσίας της Quintiles για την υλοποίηση αναπτυξιακών προγραμμάτων σε όλο τον κόσμο.

"Αυτή η συμφωνία είναι χτισμένη σε μια μακροχρόνια δέσμευση για την εμπιστοσύνη και τη διαφάνεια μεταξύ των δύο οργανισμών μας και είμαι σίγουρος ότι θα πρέπει να ενισχυθεί από αυτή την καινοτόμο σχέση”, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Quintiles, Tom Pike. “Είμαστε ενθουσιασμένοι για τις ευκαιρίες που παρέχει η συνεργασία αυτή καθώς εργαζόμαστε με τη Merck Serono σε ένα νέο και καινοτόμο τρόπο που αξιοποιεί στο έπακρο τις συνδυασμένες δυνατότητες μας. Θεωρούμε ότι αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, όχι μόνο για τις δύο εταιρίες μας, αλλά και για τον τρόπο που η βιομηχανία προσεγγίζει την ανάπτυξη νέων θεραπειών για τους ασθενείς που τελικά εξυπηρετούν".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου